ToTo: Et gourmet spisekammer

Det var muligvis kærlighed ved første øjekast da min medskyldige kaster blikket på ærtebisquen, og her nogle uger senere er det tydeligt, at det var ægte kærlighed, da der sjældent går dage uden fortællingen om ærtebisquen på TOTO. Det er historisk når ægte gourmet rykker ind på perlen i Øresund og med ankomsten af denne bistro er forandring en virkelighed.

Menukortet vi bliver stukket er overskueligt og simpelt omend med undtagelse af det enestående minutiøse vinkort, som sådan en selvgjort sommelier som undertegnede må opgive. Chateau betyder slot, og sådan er det hele vejen i gennem, men mit rustne lille skole fransk kommer til kort.

Belejligt for mig kan vores unge og kyndige tjener dog hurtigt udpege komplimenterende vine til vores menu, og det gør hun så overbevisende, at der ryger to-tre flasker på bordet. Hun lover os endda smagsprøver fra så mange flasker som vi lyster. Det er muligt at TOTO i virkeligheden er en vin bistro og mad bar.

Nuvel, Fakta-butikken og det skæve tårn af et arkitektonisk slagtilfælde, som man beskuer fra de udendørs siddepladser kunne forskønnes, men hvad betyder dette, når man kun har øje for de smukker serveringer? Enhver madelsker kan kun stadfæste at der er kræset om retterne på ToTo.

Maden smager fuldstændig forrygende, og det samme må man sige om service. Der bliver ofte spurgt til bordet, og netop derfor bliver denne lune sensommeraften længere og længere indtil vi ruller rundt på cykelstien af både mæthed i vin og mad. Fuldstændig forrygende.

TOTO

Amagerbrogade 145

2300 Chateau d’Amager

Amager Halshug