Cub Coffee Bar: Friskristet kaffe og kvalitet

”Det er 47, vi plejer at riste Kenya på ikke?”, spørger en fyr med pjusket hår, runde briller og kaffebønder i skjortelommen ind gennem vinduesvæggen til baristaen bag baren. ”Jojo, nej vent. Det er da 37!”, svare fyren i læderforklæde på jysk dialegt. Jeg ved kun perifært hvad de taler om, men det vidner om den umage som ”Cub” ligger i sin ualmindelig gode kop kaffe.

Det siges at det i sin tid var en bonde i Etiopien som kunne betragte, hvordan hans græssende geder blev aldeles opkvikket af at spise én bestemt rød bønne, som voksede i de omkringliggende marker. Modigt valgte han selv at afprøve bønnernes effekt på egen krop, og dét fortrød han ikke. Et sted længere oppe i historien fik andre den idé at riste bønnerne og hælde kogende vand på dem. Så smagte de endnu bedre.

Undertegnedes egen personlige præference er dog også at tilføje et skvat varm sødmælk, og så smager den fortrinligt. Og det gør den i særdeleshed her på Strandlodsvej en feriedaset dag i august. På mit bedste og mest gebrokken københavnsk får jeg bestilt en flad hvid og kan sætte mig ved det – lidt for høje – barbord og skue ud på mine med-amagerikanere som tøffer ind og ud af både Kvickly, Fakta og solcentret. Det er jo Amager – også på trods af, at det i cafeen på de 30 kvadratmeter føles en smule som New York.

Det er uden skyggen af tvivl Københavns bedste kaffe som Copenhagen Coffee Lab, der står bag Cub, selv importerer, rister og pakker. Inde bag den førnævnte vinduesvæg står det ene tons tunge risteapparat efter det andet og ved diskret at lurepasse ind, kan man se bønnerne blive bearbejdet. På sådan en sølle sommer som denne, kan man for en halvtredser komme til både Brasilien, Kenya og Rwandas plantager, hvor bønnerne har solet sig i temperaturer som ikke engang den hedeste juli dag på Amager Strandpark kan måle sig med.

Det er sådan et tiltrængt skud af kvalitet og lækkerhed som har ramt Amager, og den må ikke undgås. Nuvel, det hjælper selvfølgelig også, at cafeens varetegn er en hundehvalp. Cub.

 

CUB Coffee Bar

Strandlodsvej 48

2300 New York

Amager Halshug