Furniture Etc: Mad Men møblement ad libitum

Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, hvorvidt man er til møblementet eller ej, men denne skønne forretning har længe stået øverst på besøgslisten hos undertegnede. Egetræs stole, farverige puder og finurlige krukker står snorlige hos Furniture Etc. på Amagerbrogade, og det lokker gevaldigt en lun sommer søndag.

Jeg er det de lærde vidst nok kalder et følebarn, og de bløde egetræs møbler smelter som smør, som jeg forsigtigt aer dem og mærker pengepungen gløde voldsomt i skuldertasken. Møblerne bliver fremstillet udenrigs, men det er nu også godt nok, da Amagerikanske møbel standarder kan være svingende.

Som jeg går og oser på gulvbrædderne, snurrer det på øverste etage med billeder af Don Draper, krystalglas og duften af rom. Jeg er forvisset om at havde Mr. Draper været Amagerikaner, så var det her han havde gjort sig sine indkøb. Eller selvfølgelig ikke ham selv, men Betty.

Der er kvadratmetre op og ned tætpakket med det ene fund efter det andet, og jeg forelsker mig da også pladask for en flettet herre i egetræ og læder. Jeg må dog vente et par uger før han kan komme på plads på mit stuegulv, men jeg glæder mig over, at det ikke længere kun er tunge lædersofaer, pitbulls hårboller og sorte sengelagner, som karakterisere stilen på Amager, men også lidt Mad Men magi.

Furniture Etc.

Amagerbrogade 120

2300 Madison Avenue

Amager Halshug