Leben CPH: Bedstemors bedste gemmer

Det er uden sidestykke det tættest man kommer på en virkelighedsboble konstrueret af Bille Holiday sange. Døren til butikken går op og straks snurrer det rundt med Summertime, mens øjnene bliver forblændet af de moderigtige neonskilte.

Men det er blot mere end neon-bogstaver, som mine øjne møder, da de er kommet sig over lysfølsomheden på en mørk januar dag. Plakater, tandlægeskabe og lamper i flere facetter end jeg kan tælle på mine ti tær. Leben CPH er den skattekiste, som man håber åbner sig, når bedste stiller træskoene. Dog uden de guldindrammede romantiske skildringer af piger på gynger eller alt det med orange.

Efter nogle få sekunder inden for dørtrinnet bliver jeg budt på en rundvisning af den nydelige ekspedient. ”Ja, vi har jo lige fået den her hjem!” fortæller hun og viser mig et smukt småplettet cirkulært spejl. Nuvel, jeg har spejle i overskud, men dets charme og historie er tiltalende. Den hjælpsomme dame ligeså. Jeg konstaterer lavmælt, at jeg blot er på glo tur, hvorefter hun lader mig ose rundt. Alt imens jeg pulser rundt i det metropolske nattelys i butikken byder hun det ene velkendte ansigt efter det andet ind i butikken. ”Hvordan går det med børnene?”, ”Har du fået brugt plakaten?”, ”Hvor endte I med at stille skabet?”. Passion og kærlighed er der nok at give af, og det føles hjemligt – sådan rigtig Amager hjemligt.

Hele butikken føles som et stort ”Oui”, som jeg også på butiksforstanderen kan forstå er deres bedst sælgende neon skilt. En bestseller. Hvis pengebogen tillod det var hele moletjavsen røget hjem i kahytten, hvorefter Kender du Typen uden tvivl ville stå trippende på dørtrinnet.

Leben CPH er uden sammenstykke en lang kavalkade af inspiration og Fitzgeralds, som vil bidrage med personlighed til ethvert hjem. En ny favoritbutik, som jeg gerne sparer op til at besøge igen.

Leben CPH

Amagerbrogade 201

2300 Perlen

Amager Halshug