Bella Flora: Edens Have på Amager

Det var som at tabe et Bo Bedre midt på hjørnet af Hallandsgade og Amagerbrogade. Nuvel, Amager og Bo Bedre er en sjælden cocktail, men julemirakler er set før. Og det var netop et julemirakel, som ledte min opmærksomhed hen på dette lille stykke af Edens have.

Hos Bella Flora i Hallandsgade fristes jeg som Adam og Eva af eksotiske planter, potter og pæoner. Alt på de små kvadratmeter fremstår som organiseret kaos på fineste vis. En gammel cykel, en rusten krukke, et gammelt kridtet skilt. Det er alt sammen både græsk og katolsk på én gang. Krukkerne, som taget ud af et Herkules vers med muser og romerske guder, mens duften kunne være hentet fra en varm maj forårsdag i Rom. Dog langt væk fra vejret udenfor.

Jeg sværger mig ellers til de højtråbende og charmante mobil-pay’ene blomsterknægte oppe på torvet, men i jagten på en dekoration på en grå november dag, måtte der andre midler til. Jeg sniger mig rundt blandt lianerne for at fremstøve en flot adventskrans, og selvom det i analogien nu lyder som om, jeg skulle finde en nål i en høstak, så er det langt fra scenariet. Adventskrans i Normannsgran, Blågran, Skovfyr og mos – alle dekoreret med nydelige detaljer af røde julebær og blålige lys.

Det er bestemt ikke den sidste december formiddag, som jeg vil tilbringe i den nydelige forretning, hvor inspirationen dryssede ned over mig, da jeg krydsede dørkarmen til butikken. Jeg kan ikke vente med at pryde forårslejligheden med herligheder fra 1B. Være det sig en lille bunke tulipaner, en diskret pilea eller et helt træ med dertil hørende pilefletspotte.

Bella Flora er et forfriskende pust til sortimentet af blomsterforretninger på Amager, og bidrager med et lille stykke af den forbudte have her på paradisøen selv. Tak!

Bella Flora

Hallandsgade 1B

2300 Edens Have

Amager Halshug