Broders: Gourmet indkøb på Amagerbrogade

broders-1

I højeste gear ned ad Amagerbrogade måtte jeg slå hårdt i både hånd- og fodbremse, da mine øjne bemærkede Broders. En specialkøbmand på Amager! Havde jeg været ejendomsmægler havde jeg straks erklæret området for ”metropol” og ”i rivende udvikling”, for en specialkøbmand på Amager, det kan mit bankende gourmet hjerte næsten ikke begribe.

Det er ikke længe undertegnet står og lurer ind ad vinduet, før jeg høfligt bliver tilbudt et ingefærs shot og et kig inde bag glasruderne. Forrygende frisk og frejdig byder den meget yndige betjening mig ind i butikken, som ved første åndedræt sender noter af hyldeblomst, kaffe og en lille snert af nymalede vægge gennem luftvejene.

I min iver over at fylde min beskedne metalkurv med delikatesser var jeg nær snublet over den gamle britiske telefonboks, som står ved hoveddøren. Med ét ænser jeg pludselig alt andet end speciale varerne på reolerne. Ikke alene er Broders en basar af lækkerier for gabet, men også gluggerne! En gammel lastbils front danner rammer om kasseområdet og varerne er placeret i pilefletskurve.

Butikken emmer af gårdbutiksstemning, og var den travle brogade ikke beliggende langs forretningens kantstenen, kunne man snildt romantisere om at træde ud på grusvej og høre lærke kvidder i stedet for bussernes brummen. På de velindrettede kvadratmetre står hylderne spækket med lækre varer være det lakrids, wasabipopkorn eller barbecuemarinader. Alt bliver omhyggeligt forklaret af den unge ekspeditrice, som byder på smagsprøver af det hele.

Der er kælet for detaljerne og sjælen, og det varmer om Amager hjertet.

broders-2
broders-3
broders-5
broders-4
broders-7
broders-8

Broders

Amagerbrogade 146 tv.

2300 Gourmet

Amager Halshug