Mad&Kaffe: Københavneri på Amager

mad-og-kaffe-amager

Ved første øjekast var jeg noget skeptisk. Sådan noget københavneri, som har lidt overlast på Instagram og andre asociale medier. Et sted for de overkultiverede brunch’er, som villigt betaler overpris for den famøse ”morgentallerken” omend i mindre portioner og valgt a la carte. Nuvel, den sidste del lød noget indbydende, og som jeg en lørdag formiddag befandt mig på Tyrolsgade indvilligede jeg i, at deltage i lørdagsritualet på Mad og Kaffe.

Det lykkes efter en rum tid, at anskaffe et beskedent bord på fortovskanten, hvis vippende bevægelser gør stemningen om muligt mere parisiansk. Der er godt fyldt på sådan en lørdag formiddag, og selvom sommer temperaturen er på den kølige side, afholder det ikke de sultende fra at erhverve sig et bord udendørs.

En lang seddel med små tomme firkanter bliver serveret, og der dømmes frit valg. Jeg spotter straks en omgang chili pølse og kunne ikke modstå. Det bliver til fem store krydser, og her er jeg allerede solgt. Fem lækre retter for den nette sum af 115 kroner og øre. Det er meget mere end Amager OK. Serveringen er ikke kun bloggervenlig med plettede keramik krukker og juice i syltetøjsglas, men derudover er smagen menneskevenlig. Udsøgt, velsmagende og andre komplimenterende tillægsord. Den friskpressede appelsinjuice går sin sejrsgang gennem hele spiserøret på en tømmermænds ramt lørdag, og det er jo lige netop det en brunch skal kunne. Gøre weekenden til weekend og sætte rammen for enhver god samtale. Brunches går ofte alt for hurtigt, og hvis muligt går de endnu hurtigere på Mad & Kaffe.

Mad og Kaffe kan leve op til rygtet og er en dejlig tilføjelse til den amagerkanske gourmet scene. De sætter stærk konkurrence til en god morgentallerken, og servere tre, fem eller syv små herligheder til en godtkøbs pris.

mad-og-kaffe-amager
mad-og-kaffe-amager
mad-og-kaffe-amager
mad-og-kaffe-amager

 

Mad & Kaffe

Tyrolsgade 6

2300 Øen

Amager Halshug