VietNam Supermarked: Vietnamesisk Paradis

vietnamesisk-supermarked-amager

Jeg besidder et ellers fremragende takeaway-thai, men ind imellem er der brug for at svinge wokken selv og når disse stunder hænder, skal indkøbene helst foretages i den Vietnamesiske favorit i Frankrigsgade.

Det er mødet mellem kulturerne. På den ene side af gaden står Grundtvig og ånder dig i nakken ved Sundby Kirke, mens Thi Thuy Vu siger ”tak tak” druknende i Hoisin sovs fra hylderne bag ham. De står snorlige på rad og række lige som resten af sortimentet i butikken. Den Irma-anske udgave af Vietnam om man vil. Karry pastaer, bladbeder, mynteblade, andefedt, tang, krabbe sticks, Wong Tongs og ikke mindst en betydelig samling af nudler. Oplevelsen er uovertruffen, og mens undertegnet slentrer ned ad hovedgaden i butikken, fyldes der op i afdelingen for friske varer.

Der er alt, hvad smagsløgene begærer. Alternative eksotiske frugter er hentet direkte fra stranden på Phu Quoc (bilder man sig ind) og de skarpe strand sanser spotter en stak friske kokosnødder i det høje frugtskab. Med et par sugerør vil sådan en jo sende enhver direkte på den næste flyvemaskine mod Sydøstasien.

Fristelser er der nok af og smilende fra de service betænksomme butiksbestyrere sidder fast resten af eftermiddagen. Priserne er dog ikke vietnamesiske, men Amagerikanske, men det er såmænd helt i orden. Oplevelsen er autentisk hele vejen i gennem og for en stund kan det føles som om, man står i Ha Noi og bestiller ”Banh Min” og på magisk vis får evnerne til at køre motorcykel. Den trofaste jernhest får i hvert fald ikke for lidt, da dagens indkøb er overstået.

Det er i sandhed et vietnamesisk paradis, hvor man snildt kan ose i en times tid, mens man bliver forblændet af lækre råvarer og friske kokosnødder. Varerne er delikate og butikken præsentabel med et strejf af Vietnamesisk kaos. Et absolut must for enhver globetrotter.

vietnamesisk-supermarked-amager
vietnamesisk-supermarked-amager
vietnamesisk-supermarked-amager
vietnamesisk-supermarked-amager
vietnamesisk-supermarked-amager

VietNam Supermarked

Frankrigsgade 14

2300 Vietnam

Amager Halshug