Alimentari: Italiensk charme på Amager

almentari-1-amager
Jeg havde allerede støvsuget søgemaskinerne for flyvemaskiner syd på. Det såkaldte “forår” var en forkælet møgunge i trodsalderen, og det virkede som om, at sådan et skud af Italiensk charme var det eneste, som kunne kurere en seriøs omgang solfeber. Og jovist, jeg måtte da også en lille smule syd på (nu faktisk nord) for at få et lille stykke af Italien, men destinationen skuffede bestemt ikke.

I de gamle pakhuse i Njalsgade finder man netop denne lille toscanske cafe, som tilbyder et overdådigt symposium af oste, skinker og andet mucho gusto for ganen. Alimentari, simpelt ”mad” på italiensk, er enhver slikhår romaers drøm – og nu også undertegnedes. For selvom der ingen slikhår er at spotte, er ”Dagens Sandwich” absolut lige så blød og lækker, ja endda vanedannende. Sidste bid er knap nok indtaget før jeg står på lur foran disken igen for at nuppe en ”æsprezooo”. Italienerners kaffesmag bør jo inspiceres.

Prego”, siger den mørkøjet italiener, da han langer den meget smalle kop over det grønne bord lavet af genbrugstræ. Endvidere, står der rundt i lokalet adskillige klenodier fra Italia: messingskilte, rødvin (selvfølgelig) og en kæmpe omgang overrendte stearinlys, som sætter fuld fart på rejsefeberen, som den velsmagende espresso dog tager toppen af.

Udover at servere eminent mad fra det Italienske køkken, fungerer Alimentari som en lokal købmand. Det føles næsten som Campo de Fiori en tidlig søndag morgen i Rom. Pasta, pesto og pomodoro fylder lokalet hylde op og ned – for slet ikke at tale om deres formidable baguettes. Kurver står fyldt til renderne med hjemmebag direkte fra køkkenet i baglokalet, hvor melet flyver rundt som i en god Føtex reklame.

Alimentari er Amager’s fineste stykke af italien. Om man blot skal have morgendagens første kop kaffe eller vil spendere timer i det toscanske, så byder cafeen på alt hvad det rød-hvide-grønne hjerte kan begære. Og det hele er ret så autentisk. Caio!

almentari-2
almentari-3
almentari-4

Alimentari
Njalsgade 19c
2300 Italien

Amager Halshug