Foodie: Eksotiske sandwiches og reggae musik

Foodie amagerbrogade

Der ligger faktisk mange skjulte skatte i denne ende af Amagerbrogade, og den eksotiske Foodie sandwich joint er bestemt én af dem. Udvalget af sandwich er på én og samme tid både overvældende og sparsommeligt. Overvældende, fordi man hurtigt får lyst til alle farvekombinationer, men dog sparsommeligt, da udvalget står skrevet på blot to tavler.

Overalt i køkkenet hænger der små hjemmelavede sedler. “Husk, vi ikke deler over i to” står der på noget, der ligner en afdanket paptallerkner lige over komfuret, alt imens Bob Marley sender én direkte til Christiania blot nogle få hundrede meter nede af gaden. Og lige på den her dag, hvor turen ned til Prinsessegade virker grå og trist leverer Foodie en lille solstråle med deres Kyllinge-Pesto sandwich.  Brødet er så afgjort deres hemmelighed, og enhver hipster-venlig ingrediens heri kan ikke gå galt. Luftigt. Fugtigt. Groft. Ligesom det skal være. Også sandwich brød.

Enhver vegetar vil falde i svimer over de mange humus/aubergine/feta/dadler-sandwiches, som står på menuen, men for en kødæder som mig, så findes der også en suveræn bøf sandwich. Indrømmet, det er ikke mit første besøg hos Foodie, og men bestemt heller ikke det sidste. For en flad halvtreller får man øens lækreste sandwich, som mætter på den helt rigtige måde og er et overdådigt alternativ til pizzamanden eller det indiske cuisine.

Foodie er hjemlig, afslappet – og så sælger de verdens bedste hyldeblomstsaft til maden. Jeg er solgt.

Foodie sandwiches amagerbrogade

foodie amagerbrogade sandwiches anmeldelse

Foodie Amager

Amagerbrogade 13

2300 Paradis

Amager Halshug