No. 95 – En Kaffebar: Vesterbro’isk stemning med Amager priser

no-95-amagerbrogade-2

Det er egentlig lidt pudsigt, at No 95 egentlig er nummer et her på siden. Første lille tip (her er der kun gode ting, ikke noget med stjerner – eller Ama’r gevirer) er denne perle af en kaffebar.

Et par hundrede meter nede af Amagerbrogade kommer der et lille stykke Vesterbro. Cafeen er indrettet med højborde med lige akkurat nok plads til en hipster-venlig Cortado og den obligatoriske MacBook (det er faktisk netop det setup, som jeg installerer mig med). Kaffemaskinen er ferrari rød, og kaffen, som bliver serveret, er akkurat lige så hurtig. Stærk, som den skal være, og med en cremet sky af mælk. Lækkert.

For 51 kr helgarderer jeg mig med et blødkogt æg, to skiver rugbrød, marmelade af libitum og den førnævnte Cortado. Jojo, for to skiver rugbrød er det ikke just Netto-priser, men samme menu havde kostet 80 kr. på det kongelige Frederiksberg. Og det smager godt. Punktum.

Mens baristaen pusler i baggrunden sidder jeg fornøjet og kigger ud på Amagerbrogades travle gadeliv. Antallet af slamsluger som kører forbi kan ikke tælles på to hænder og sender mig en kærlig reminder om, at Amager engang var kendt som “lorteøen”*. Men det er ligemeget, for på No. 95 er det hele lidt hyggeligt. I flere timer sidder jeg fornøjet og skuer ud af vinduet, mens den ene UGG-støvle bærende pige efter den anden går forbi.

Cafeen er et perfekt alternativ til skrivebordet derhjemme uden at gå fallit. Her er hyggeligt, roligt og musikken er ikke mindst jazz’et. Det kan jeg egentlig meget godt lide.

no-95-amagerbrogade-1

no-95-amagerbrogade-3

no-95-amagerbrogade-4

No. 95 – En Kaffebar

Amagerbrogade 95

2300 Perlen

*Amager blev i gamle dage kaldt lorteøen, da det bedre borgerskabs efterlandskaber blev kørt ud til bønderne på Amager. De var jo glade for lidt gødning til markerne, og så slap Københavnerne for luftgenerne. Sådan er det heldigvis ikke længere.

Amager Halshug