Velkommen

amagerbro

Det ville være en skam at sige, at jeg er Amagerkaner af hjertet. Faktisk skal man helt til Aalborg for at finde mine rødder, og det varede faktisk måneder efter mit første indtog i købstaden før jeg bevægede mig over på øernes ø. Det var ikke just kærlighed ved første blik. Sådan er det ofte med Amager. Hængerøvsbukser, Adidas tracksuit og Canada Goose jakker er jo en del af hverdagen for øens beboer. Faktisk har jeg også erhvervet med sådan et tracksuit, og det vækker mindre opsigt end et fiskenet i den lokale Netto. Men efter noget tid kommer kærligheden. Som en veltilrettelagt Hollywood film, hvor hovedpersonen falder hovedløst i eneste-ene agtig kærlighed efter intense kampe og foragt for hinanden. Ligeså er det med perlen i Øresund.

Efter et års teltpløkkeri i Amagerbro-kvarteret er det på tide at indvie de uindviede i kvarterets gemmesteder og gemte skatte. Amager rummer smukt brugt, natur og er rig på folkelige køkkener. Bygningerne og villakvartererne datere århundrede tilbage og cementere beviset på, at Amager i sandhed kan være Københavns Manhatten.

Men hvor er det så, at man går hen, hvis man vil finde det amager farvede guld? Jo, de stumpebukse-, brille- og huebærende journalister på det prætentiøse IByen.dk har jo opgivet at dække øen, og der går langt mellem det kulturelle spalteplads til os. Derfor må man jo tage skovlen i egen hånd, og begynde at grave lidt.

Så det er, hvad denne blog vil: Finde guld og grønne skove på Amager og dokumentere det med dertil billeder og tekst. Ja, det lyder så seriøst, men det er faktisk bare fis og ballade. Stilen er folkelig, hipster-venlig og ikke mindst et minimalt niveau af UGG-støvler, selvom det hører sig til Amager charmen.

Velkommen til – og tak fordi du vil læse med!

Amager Halshug

One Comment

  1. Så velskrevet og anvendelig skal man lede længe efter “i byen”. Tillykke med den nye side glæder mig til at læse meget mere. Og ikke mindst prøve alle lækkerierne.

Comments are closed.